Bokbad: Leiren – En liten jente fra Karabakh
Litteratur | Litteratur for inkludering

Bokbad: Leiren – En liten jente fra Karabakh

Den kjente menneskerettighetsforkjemperen og forfatteren Gunel Movlud kommer til Litteraturhuset i Trondheim for å snakke om sin nye selvbiografiske roman "Leiren - En liten jente fra Karabakh".

Boka handler om hennes erfaring som tiårig jente og flyktning, da den første krigen mellom Aserbajdsjan og Armenia pågikk for fullt i perioden 1988 -1994. Boka er tidligere utgitt på både azeri, russisk og engelsk – og nå altså på norsk.

Hva kan et tolv år gammelt barn se og erfare? Fem år i skur lagd av siv og leire, eller i telt. Fravær av helt grunnleggende levestandard. Overfylt, iskaldt, brennende hete som i helvete og hungersnød.

Gunel Movlud er en poet, forfatter, journalist og menneskerettighetsaktivist fra Aserbajdsjan. I 2013 måtte hun flykte fra hjemlandet sitt på grunn av kritikken hun rettet mot blant annet de patriarkalske strukturene i samfunnet. Gunel er en kjent forsvarer av menneskerettigheter og er ikke redd for å kjempe for de som trenger å bli hørt, som kvinner i land hvor kvinners rettigheter ikke blir respektert, eller hvor de har få rettigheter, samt LGBTQ+-personer og flyktninger, både i utlandet og i Norge.

Movlud har publisert tre diktsamlinger, og hennes første roman på norsk ble utgitt i 2020. Som oversetter har hun publisert tre bøker oversatt fra russisk til aserbajdsjansk. Hennes egne dikt er oversatt til engelsk og andre språk.

Samtalen ledes av Gulabuddin Sukhanwar, programkoordinator ved Litteraturhuset i Trondheim.

Dette arrangementet er en del av Litteraturhusets «Litteratur for inkludering”-program. Det vil være mulighet for å kjøpe boka og få den signert etter samtalen.

Dato

12. okt 2023

Tid

18:00 - 20:00

Pris

*Gratis

Deltakere

Gunel Movlud - Gulabuddin Sukhanwar

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim

* Arrangementet er gratis, men av plasshensyn må dere reservere plass.