Bokbad med seileren Ragnar Kvam
Litteratur | Kunnskap | Samtale

Bokbad med seileren Ragnar Kvam

Ragnar Kvam er en kjent jordomseiler, forfatter og journalist. I fjorten år var han på en sjøreise som førte ham over alle hav og til alle verdensdeler. Båten han seilte, var en 37 fots båt han kalte Northern Quest.

Kvam har skrevet flere bøker om denne ferden. Han skriver om havet og den beroligende ensomheten han finner der ute, men også om alle eventyr og uforutsigbare hendelser som har oppstått. Som historiker er han opptatt av å skildre mennesker og samfunn han har møtt på sin vei. Northern Quest ligger nå i Kuringen, Stoksund og venter på neste seilas.

De siste somrene har han seilt langs Trøndelagskysten og i Nord-Norge, mellom Stoksund og Nordkapp. Nå er han aktuell med ny bok om opplevelsene på disse disse seilasene, og boka heter «En sjøreise i Nord».

Han har de siste tre årene hatt tilholdssted på Linesøya, helt ytterst på Trøndelagskysten, hvor han har skrevet denne boken.

Denne kvelden møter du Ragnar i samtale med nyfrelst seiler Marianne Danielsen og sammen de vil berøre flere temaer i boken. Blant annet om norsk kystkultur, våre fantastiske fyr og de mange menneskemøtene som berørte ham.

Det vil bli anledning til å kjøpe signerte bøker og slå av en prat med Ragnar etter bokbadet.

Dato

21. mar 2024

Tid

18:00 - 20:00

Pris

Kr200

Deltakere

Ragnar Kvam - Marianne Danielsen

Arrangører

Litteraturhuset i Trondheim
Trondhjems Seilforening
Kystlaget Trondhjem