Lea Meilandt
Dansk økoroman gir naturen en stemme – Charlotte Weitzes «Rosarium»
Litteratur | Samtale

Dansk økoroman gir naturen en stemme – Charlotte Weitzes «Rosarium»

Den danske forfatteren Charlotte Weitze kommer til Litteraturhuset i Trondheim den 5. oktober 2023.

Weitzes sjette roman – Rosarium – utkom i Danmark i 2021 og i Norge i våren 2023. Romanen representerer et gjennombrudd i Weitzes forfatterskap, og boken fikk en forrykende mottakelse både i hjemlandet og i Norge. I Danmark har Rosarium høstet flere nominasjoner, herunder Weekendavisens litteraturpris og DRs romanpris. Rosarium defineres som en vill økoroman, som handler om klimaet, men også om menneskets sammenheng med naturen.

Rosarium fører leseren igjennom en sanselig reise over flere kontinenter, gjennom flere generasjoner, inn i veksthus og ut i urskoger, igjennom fortid og inn i fremtiden. Handlingen bygger på den forestilling, at planter og mennesker er forbundne og dypt avhengige av hverandre for å overleve. Weitze stiller spørsmålet om hvordan natur og menneske i samspill kan bestå. Hun gir både med Rosarium og sitt øvrige forfatterskap naturen en stemme, som vi mennesker blir nødt til å høre på. En tematikk som er mer aktuell enn noensinne.

Bli med når Charlotte Weitze møter litteraturviter og universitetslektor ved NTNU, Hanna Malene Lindberg, til en samtale om Rosarium og hvilken betydning litteraturen har i klimadebatten.

Dato

5. okt 2023

Tid

16:30 - 18:00

Pris

Kr150 / Kr100

Deltakere

Charlotte Weitze - Hanna Malene Lindberg

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim