Den nye fisken – kampen om lakseskatten!
Kunnskap | Samtale

Den nye fisken – kampen om lakseskatten!

En del av Basta

Boka «Den nye fisken» kom i kjølvannet av regjeringens nedstemming av lakseskatten i 2019. Den kastet et kritisk søkelys mot myndighetenes forhold til sjømatnæringa, og gjorde både politikere og befolkning klar over hvor stor påvirkningskraft lakselobbyen har i Norge.

Hvilken rolle spilte egentlig «Den nye fisken» da grunnrenteskatt for havbruksnæringen ble innført, etter at forslaget ble lagt fram på nytt i 2022?

Hør forfatter Simen Sætre, i samtale med professor i samfunnsøkonomi ved NTNU, Jon Olaf Olaussen, om hva som skjedde første gang grunnrenteskatt ble foreslått, og hvorfor det gikk annerledes denne gangen. Er det uproblematisk å skrive kritisk om oppdrettslaks i Norge i dag? Er forskningen på området så uavhengig som den burde være? Og hvilken politisk påvirkningskraft har sakprosa?

Basta

Basta er festivalen som gjør deg litt smartere. En feiring av aktuell sakprosa – og tema som engasjerer. Festivalen arrangeres av Litteraturhuset i Trondheim og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Gå til festivalsiden

Dato

11. nov 2023

Tid

13:00 - 13:45

Pris

Kr120 / Kr70

Deltakere

Simen Sætre - Jon Olaf Olaussen

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim