Ei framtid på kunstsnø?
Debatt

Ei framtid på kunstsnø?

Vintrene blir kortere og mildere.

Mange av oss er glad i å komme ut i snøen, både for å herje og leke og for å gå på ski. Vi er bekymret for at barna og barnebarna våre ikke skal få den gleden.

Og hvordan blir det med skiidretten? Trondheim skal arrangere Ski-VM i 2025, og nå i desember er det prøve-VM. Blir vi avhengige av kunstsnø for å holde liv i skiidretten? Og hvilke klimaavtrykk setter produksjonen av kunstsnø?

Vi har fått to aktive idrettsungdommer til å dele sine tanker om framtida:

Selma Nevin er avgangselev ved Heimdal vgs, idrettsfag. Hun er en hardt-satsende og målbevisst skiløper for Byaasen Skiklub.

Emil Reinertsen Leroyer er elev og tillitsvalgt for idrettsfag ved Heimdal vgs. Han er tidligere aktiv langrennsløper for Byaasen skiklub, nå aktiv som orienteringsløper og ungdomsrepresentant i Sportsklubben Freidig sin orienteringsavdeling.

Fra Ski-VM Trondheim stiller:

Ingvil Snøfugl som er Leder PR og informasjon i VM-organisasjonen. Hun har bakgrunn som langrennsutøver og er i dag aktiv som leder og trener i langrennsavdelingen i Byaasen skiklub.

Professor ved NTNU, Trygve M. Eikevik, orienterer om utfordringene med produksjon av kunstsnø og svarer på spørsmål. Han er programkoordinator i for masterstudiet i «Sustainable Energy».

Gratis inngang mot innløsning av gratisbillett i Hoopla.

Dato

13. nov 2023

Tid

18:00 - 20:00

Pris

*Gratis

Deltakere

Arrangør

Besteforeldrenes klimaaksjon

* Arrangementet er gratis, men av plasshensyn må dere reservere plass.