Adobe Stock
En samtale om kvinner i Afghanistan
Kunnskap | Samtale | Litteratur for inkludering

En samtale om kvinner i Afghanistan

Mahsa Saeed, kvinnerettighetsaktivist og styremedlem i Kvinner for Endring, besøkte nylig Afghanistan. Vi har invitert henne til en samtale for å dele sin sterke historie og sine inntrykk av kvinners situasjon i Afghanistan.

Det har gått to år siden Taliban igjen overtok makten i Afghanistan, og i løpet av denne tiden har de innført restriksjoner på kvinners menneskerettigheter. Blant annet har jenter blitt nektet retten til skolegang, kvinner har blitt fratatt muligheten til å arbeide, og de har mistet retten til å delta i økonomiske, sosiale og politiske aktiviteter.

Mahsa Saeed er en kvinnerettighetsaktivist og sitter i styret til Kvinner for Endring, en organisasjon som jobber for integrering og inkludering av minoritetskvinner i Norge. Organisasjonen støtter også økonomisk selvstendighet for kvinner gjennom entreprenørprosjekter i Afghanistan, der de for tiden driver to søm-kurs med over 40 kvinner i hvert senter. Mahsa Saeed har også besøkt ett av disse sentrene og har hatt samtaler med omtrent 20 afghanske kvinner om deres utfordringer og håp for fremtiden, som hun vil dele med oss.

Vi møter Mahsa Saeed i samtale med Gulabuddin Sukhanwar, programkoordinator ved Litteraturhuset i Trondheim.

Dette arrangementet er et samarbeid mellom Litteraturhusets Litteratur for inkludering og Kvinner for Endring.

Dato

31. okt 2023

Tid

18:00 - 20:00

Pris

*Gratis

Deltakere

Mahsa Saeed - Gulabuddin Sukhanwar

Arrangører

Litteraturhuset i Trondheim
Kvinner for Endring

* Arrangementet er gratis, men av plasshensyn må dere reservere plass.