Linda Bournane Engelberth
Frykt og kjærlighet med Hanne Ørstavik
Litteratur | Samtale

Frykt og kjærlighet med Hanne Ørstavik

Helt siden debutromanen Hakk (1994) og gjennombruddsromanen Kjærlighet (1997) har Ørstavik utforsket særlig kjærligheten og frykten. Nå er Ørstavik aktuell med romanen Bli hos meg (2023).

I romanen møter vi en hovedperson som er bosatt i Milano, og som iblant reiser hjem til Norge for å besøke sin gamle far på 87 år. I Italia har hun en kjæreste som er mye yngre enn henne. Han er øm og sterk, men blir i likhet med faren hennes raskt rasende, og det skremmer henne. Som en parallellhistorie møter vi også Judith, som har blitt boende i Minneapolis etter at mannen hennes døde. Hun møter den unge gutten Matt. Gjennom ulike relasjoner og speilinger skildrer Ørstavik hvordan kjærligheten kan være tett knyttet til frykt og vold og undersøker hvilke konsekvenser dette kan ha for et menneske.

Den 3. oktober kan du møte Hanne Ørstavik i samtale med litteraturviter og skribent Henrik Aasgaard Sortland.

Hanne Ørstavik (f. 1969) er en av våre fremste samtidsforfattere. Hun debuterte med romanen Hakk i 1994, og har utgitt til sammen fjorten romaner og et lesestykke, samt boka Der alt er klart i samarbeid med Pierre Duba. Ørstavik har blitt oversatt til over 30 språk og hun har vunnet en rekke litterære priser. Blant annet Brageprisen, Sultprisen og  P2-lytternes romanpris. Romanen Kjærlighet ble kortlistet til prestisjetunge National Book Award for Translated Literature og The Republic of Consciousness Prize I 2019.

Henrik Aasgaard Sortland (f. 1999) er litteraturviter og skribent. Han har allsidig erfaring innen formidling, sitter i juryen for NTNUs litteraturpris 2023, og skriver for øyeblikket masteroppgave om Vigdis Hjorth sitt forfatterskap.

Dato

3. okt 2023

Tid

18:30 - 19:30

Pris

Kr150 / Kr75

Deltakere

Hanne Ørstavik - Henrik Aasgaard Sortland

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim