Sara Galbiati
Hvorfor dreper menn kvinner?
Litteratur | Kunnskap | Samtale

Hvorfor dreper menn kvinner?

Den danske forfatteren Niels Frank har skrevet en bok om drapet på hans egen søster.

Franks søster, Elin, blir i mars 2021 drept av sin ektemann gjennom 30 år. Mannen har gjennom hele ekteskapet utøvd psykisk vold, og da Elin beslutter seg for å skille seg fra mannen, intensiveres trusler, psykisk vold og med dét øker også frykten for at det kan gå skikkelig galt. Tross familiens hjerteskjærende forsøk på å beskytte henne, og advare myndighetene for å få hjelp, blir søsteren drept foran sitt eget hjem tre måneder etter at hun har søkt om skilsmisse.

Niels Frank har skrevet en bok som ikke bare forteller om den tragiske hendelsen, men som også tar for seg tiden etter drapet. Den handler om tomheten, sinnet og den fortsatte frykten som familien opplever, om hvordan sorgen og avmakten fyller dem under rettssaken som til slutt dømmer drapsmannen for drapet. Niels Frank setter ord på den store svikten som familien opplever fra myndighetene, og tankene rundt og sinnet over, hva som er årsaken til at vi ikke er i stand til å forhindre at partnerdrap dessverre skjer igjen og igjen.

Niels Franks bok er nominert til Nordisk Råds litteraturpris 2023, som deles ut i Oslo 31. oktober. Niels Frank besøker Litteraturhuset i Trondheim 2. november.

Til arrangementet møter du Niels Frank og psykologspesialist fra Stiftelsen Alternativ til vold, Trondheim, Knut Naper Hansson. Samtalen ledes av journalist og forfatter Guro Kulset Merakerås.

 

Dato

2. nov 2023

Tid

18:00 - 19:30

Pris

Kr150 / Kr100

Deltakere

Niels Frank - Guro Kulset Merakerås - Knut Naper Hansson

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim