privat/Benedikte Skarvik
I skyggen av Holocaust
Litteratur | Kunnskap | Samtale

I skyggen av Holocaust

Tida etter 1945 ble et vendepunkt i antisemittismens historie. Som følge av Hitler-Tysklands nederlag og oppgjøret med nasjonalsosialismens forbrytelser ble åpenlyst hat mot jøder ansett som uakseptabelt.

Dette førte ikke til at antisemittismen forsvant. I etterkrigstiden har den overvintret i ekstreme politiske miljøer, men også levd videre i hverdagslivet.

I september 2023 utga Kjetil Braut Simonsen boken I skyggen av holocaust. Antisemittismen i norsk historie, 1945–2023, som belyser nettopp disse endringsprosessene. 15. januar presenterer Simonsen og presenterer boka ved Litteraturhuset i Trondheim. Innledningen blir fulgt opp med en faglig samtale mellom Simonsen og forsker ved Falstadsenteret Ingjerd Veiden Brakstad.

Kjetil Braut Simonsen (f. 1981) er phd i historie, og forsker ved Jødisk museum i Oslo. Han har antisemittisme, nasjonalsosialisme, konspirasjonstenkning og okkupasjonshistorie som sine faglige spesialfelter.

Ingjerd Veiden Brakstad (f. 1979) er PhD i historie og forsker ved Falstadsenteret. Hun arbeider med folkemordshistorie, særlig med spørsmål knyttet til hvordan omverden forstår og fortolker denne forbrytelsen.

Dato

15. jan 2024

Tid

18:00 - 20:00

Pris

*Gratis

Deltakere

Kjetil Braut Simonsen - Ingjerd Veiden Brakstad

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim

* Arrangementet er gratis, men av plasshensyn må dere reservere plass.