Kunnskap | Debatt | Samtale

J.K. Rowling og transkontroversen

Litteraturhuset inviterer til en samtale om styret omkring J. K. Rowling.

Den verdensberømte Harry Potter-skaperen J. K. Rowling erklærte i 2019 sin støtte til Maya Forstater, som mistet jobben sin etter en melding hvor hun kritiserte britiske myndigheter for å vurdere å la befolkningen selv bestemme sitt juridiske kjønn. Støtten fra Rowling vakte oppsikt, og debatten har senere tatt ytterligere fyr. Forfatteren har blant annet publisert en rekke meldinger på Twitter, som av kritikerne har blitt ansett som transfobiske. Rowling har på sin side stått støtt ved sin mening om at transpersoners rettigheter er med på å innskrenke kvinners rettigheter.

Er de etterfølgende reaksjonene mot Rowling et uttrykk for «intoleransens inntog» eller har en så berømt forfatter som Rowling, som leses av alle generasjoner, også små barn, et større ansvar enn oss andre når hun blander seg inn i den offentlige debatten? Eller skal hun bare konsentrere seg om å skape kunst?

Litteraturhuset i Trondheim har invitert journalist og medieviter Alex Iversen og aktivist Eiv Rindal til kveldens samtale. Samtalen ledes av journalist Jo Skårderud.

 

Dato

18. apr 2024

Tid

19:00 - 20:30

Pris

Kr150 / Kr100

Deltakere

Alex Iversen - Eiv Rindal - Jo Skårderud

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim