Astrid Waller
Jon-Are Masternes: Det som spiser meg. Min historie om autisme og utenforskap
Litteratur | Samtale

Jon-Are Masternes: Det som spiser meg. Min historie om autisme og utenforskap

Jon-Are Masternes, også kjent som den nordnorske rapperen KLISH, ble i en alder av 34 år diagnostisert med autisme. I hans bok "Det som spiser meg. Min historie om autisme og utenforskap" forteller KLISH ærlig om sin egen diagnose, om utfordringene rundt sen diagnostisering og om det å føle at man ikke passer inn:

«Jeg har faste regler for hvordan jeg skal være når jeg handler, når jeg tar bussen, hvordan hver dag skal være, hvordan andre mennesker skal være og hva jeg ikke burde snakke om når jeg møter andre.»

I «Det som spiser meg. Min historie om autisme og utenforskap» tar KLISH leseren med inn i sitt eget hode og til en tilværelse som kan synes både kaotisk, streng og ikke minst slitsom. Autismen er til å leve med, men det krever nitid planlegging og utmattende tankearbeid. Jon-Are er en skarp iakttaker. Boka er en ærlig og sårbar fortelling om hvorfor kommunikasjon kan være så vrient, men også om psykiatri, rus, selvskading, musikk, tunge tanker, om ikke å passe inn – og om det å bli glad i sin egen annerledeshet.

Møt Jon-Are Masternes til en samtale med psykolog Katrin Glatz Brubakk på Litteraturhuset den 3. november!

Dato

3. nov 2023

Tid

18:00 - 20:00

Pris

Kr150 / Kr100

Deltakere

Jon-Are Masternes - Katrin Glatz Brubakk

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim