Julerosekveld med Herborg Kråkevik og gjester
Litteratur | Musikk | Samtale

Julerosekveld med Herborg Kråkevik og gjester

Litteraturhuset ønsker hjertelig velkommen til en hyggelig førjulskveld med Herborg Kråkeviks "Juleroser"!

I 2015 tok Herborg Kråkevik opp en tradisjon fra 1800-tallet og skapte en fornyet æra for det litterære juleheftet Juleroser. I år kommer Juleroser ut i sin niende utgave og inneholder bidrag fra noen av de fremste forfattere i vår samtid, kombinert med nye kunstverk og en helt nyskrevet julesang.

Det er første gang Herborg Kråkevik holder Julerosekveld i Trondheim. Denne kvelden har hun satt sammen et flott program, som blant annet byr på musikk ved Herborg Kråkevik og pianist Espen Berg, opplesning fra årets Juleroser av Kjersti Annesdatter Skomsvold, samtale med Kjersti Annesdotter Skomsvold og Kari Anne Bye og ikke minst felles julesang.

Deltakere:

Herborg Kråkevik er en av våre folkekjære og allsidige scenekunstnere og kulturformidlere. Hun vokste opp i Jondal, men bor nå i Viborg i Danmark. Kråkevik er redaktør for Juleroser.

Kari Anne Bye er forfatter fra Trondheim. Bye er utdannet historiker og kommer fra en bakgrunn innen drama og teater, hun utga i 2021 sin andre diktsamling Eg bur her no.

Kjersti Annesdatter Skomsvold er en kritikerrost og prisbelønnet forfatter. Skomsvold er fra Lutvann i Oslo. Høsten 2023 kommer hennes nye roman Syke søster.

Espen Berg er en prisbelønnet pianist og komponist. Espen Berg er fra Trondheim.

Omslagsbilde: Egmont

Dato

21. nov 2023

Tid

18:00 - 20:00

Pris

Kr250 / Kr200

Deltakere

Herborg Kråkevik - Kari Anne Bye - Kjersti Annesdatter Skomsvold - Espen Berg

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim