Kirgisisk litteraturkveld: En kulturell reise med forfatter Ibrahim Türkhan
Litteratur | Samtale | Litteratur for inkludering

Kirgisisk litteraturkveld: En kulturell reise med forfatter Ibrahim Türkhan

Litteratur for inkludering har gleden av å invitere deg til en litterær og kulturell reise gjennom kirgisisk litteratur, i en samtale med forfatter og dikter Ibrahim Türkhan.

Ibrahim Türkhan er forfatter, dikter, oversetter og kunstner fra Kirgisistan og kom til Norge i 2022. Türkhan har utgitt 30 bøker på kirgisisk og tyrkisk. Han har mastergrad i kirgisisk litteratur og har jobbet som lærer, oversetter og journalist både i Kirgisistan og Tyrkia.

Kirgisisk litteratur er kjent for sin rike, episke folkelitteratur og under samtalen vil Ibrahim dele med oss hvordan poesi og folkelitteratur spiller en viktig rolle i det moderne kirgisiske samfunnet. Han vil også lese noen av sine dikt, og lese/synge Manas, det mest kjente eposet i kirgisisk litteratur.

Dersom du er interessert i mangfoldig litteratur og ønsker å utforske den episke folkelitteraturen til denne spennende delen av verdenslitteraturen, som strekker seg over århundrer, selv om den ikke alltid har blitt skrevet ned, er du hjertelig velkommen til å delta på dette arrangementet.

Samtalen vil bli ledet av Gulabuddin Sukhanwar, programkoordinator ved Litteraturhuset i Trondheim.

Dato

8. nov 2023

Tid

18:00 - 20:00

Pris

*Gratis

Deltakere

Ibrahim Türkhan - Gulabuddin Sukhanwar

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim

* Arrangementet er gratis, men av plasshensyn må dere reservere plass.