Martin Johan Eggan
Kongerekka III med Are Sende Osen
Litteratur | Bokslipp

Kongerekka III med Are Sende Osen

Tredje bok i Are Sende Osens Kongerekka-serie basert på den populærhistoriske podkast-serien på NRK kom ut tidligere høst. Og nå lanseres boken "Kongerekka: Den siste viking - motgang, fremgang og undergang" på Litteraturhuset 12. desember.

Are Sende Osens bøker forteller om de gamle norske kongene. Bind én begynner da Harald Hårfagre samler Norge til ett rike, så går det (bokstavelig talt) slag i slag framover. Og tredje og siste bind i serien begynner med birkebeinerkongen Sverre Sigurdsson og ender med at den siste norske kongen dør. Og da begynner den berømte 400-årsnatten hvor Norge
styres fra utlandet i over 500 år!

Til lanseringen vil Are Sende Osen blant annet fortelle om kongen som fikk en isbjørn i bursdagsgave, om kongen som starta korstog mot helskjegg og hvorfor man ble oppfordra til å ha flest mulig nærkontakter under datidens pandemi (svartedauden). Dette er norsk allmennkunnskap fortalt på en levende, sprelsk, anekdotisk og humoristisk måte og er for deg som både vil opplyses og som elsker en god historie.

Dato

12. des 2023

Tid

18:00 - 19:30

Pris

Kr150 / Kr75

Deltakere

Are Sende Osen

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim