Lunsj blant bøkene med Gunel Movlud, Marjan Poursharifi og Montaser Abdel Mawgoud
Litteratur | Litteratur for inkludering

Lunsj blant bøkene med Gunel Movlud, Marjan Poursharifi og Montaser Abdel Mawgoud

Vi feirer den internasjonale morsmålsdagen! På ukens “Lunsj blant bøkene” har vi derfor invitert tre av Trondheims fribyforfattere. Kom og bli bedre kjent med forfatter- og kunstnerskapene deres!

Program
12:00-12:05 Velkommen v/fribykoordinator Adria Scharmen
12:05-12:20 Gunel Movlud
12:20-12:35 Montaser Abdel Mawgoud

12:35-12:50 Marjan Poursharifi

Arrangementet er GRATIS og et samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim og Flyktningenheten.
Ta gjerne med deg matpakka eller kjøp med deg noe digg fra bibliotekskaféen ISAK SELLANRAA!

Sted: 2. etasje på Trondheim folkebibliotek.

Vi serverer kaffe og te!

Velkommen!

OM FORFATTERNE:

GUNEL MOVLUD er poet, forfatter, journalist og menneskerettighetsaktivist og kommer fra Aserbajdsjan. Hun måtte flykte fra sitt hjemland i 2013 på grunn av sine kritiske ytringer mot blant annet de patriarkalske strukturene i samfunnet. Gunel har gitt ut tre diktsamlinger og hennes første roman på norsk kom i 2020. Som oversetter har Movlud utgitt tre bøker som er oversatt fra russisk til azerisk. Hennes egne dikt er oversatt til engelsk og andre språk.

MARJAN POURSHARIFI er fra Iran og jobber som kunstlærer på kulturskolen i Trondheim. Hun er poet, skribent og illustratør. Marjan studerte grafisk design ved Soureh kunstuniversitet i Teheran og har jobbet med kunst og kunstundervisning i Iran, i noen perioder også i Tyskland og Malaysia. Marjan kom til Trondheim som byens nye fribyforfatter i august 2020.

MONTASER ABDEL MAWGOUD er en prisvinnende poet og forfatter fra Alexandria i Egypt, som siden 2018 har vært bosatt som fribyforfatter i Trondheim. I Egypt var han poet og forfatter, jobbet som lærer i arabisk språk og litteratur, deltok på internasjonale poesifestivaler og utga tre diktsamlinger. Den siste utgivelsen førte til anklager om blasfemi, og han ble utsatt for trusler og mistet jobben sin. Med hjelp av ICORN kom han til Norge som fribyforfatter. Diktene hans er oversatt til spansk, fransk, svensk, romansk, engelsk og norsk.

Gratis inngang

Dato

21. feb 2024

Tid

11:00 - 12:00

Sted

Trondheim folkebibliotek

Pris

Gratis

Deltakere

Adria Scharmen - Gunel Movlud - Montaser Abdel Mawgoud - Marjan Poursharifi

Arrangører

Litteraturhuset i Trondheim
Trondheim folkebibibliotek
Flyktningenheten