Simon Klein-Knudsen
Maren Uthaug inntar Trondheim!
Litteratur | Samtale

Maren Uthaug inntar Trondheim!

To dager før premieren på teateroppsetningen av "Der det finst fuglar" på Trøndelag Teater, kan du møte den dansk-norske forfatteren bak, Maren Uthaug, som kommer til Litteraturhuset for å snakke om sitt forfatterskap.

«Der det finst fuglar» er den store familiekrøniken fra Kjeungskjær fyr i Trøndelag, en bok Uthaug har fortalt ut fra historier og beretninger fra hennes egen familieFor boken mottok Uthaug DR romanprisen.

Uthaug har utover «Der det finst fuglar» tegnet en lang rekke satiriske tegneserier og skrevet ytterligere tre romaner, og hennes fjerde roman «11 %» utkom på norsk i 2023. Denne boka er annerledes enn noe av det vi har fått fra Uthaug før. Her er det snakk om en dystopisk fortelling, som med skarp satire skildrer et kvinnedominert samfunn. Uthaug leker i «11 %» med tanken om, hvordan verden ville se ut, hvis det var kvinnene som bestemte. I romanen er menn nesten utryddet, og man kan undre seg om Uthaug har skrevet en skrekkroman eller en fremtidsfabel. Med «11 %» mottok Uthaug i 2023 den anerkjente prisen De gyldne laurbær.

Møt Maren Uthaug på Litteraturhuset i samtale med Geir Svardal om forfatterskapet hennes og især «Der det finst fuglar» og «11 %».

 

Dato

11. apr 2024

Tid

19:00 - 20:30

Pris

Kr150 / Kr100

Deltakere

Maren Uthaug - Geir Svardal

Arrangører

Litteraturhuset i Trondheim
Trøndelag Teater