Vigdis Fiskum Myhr
Musikkforedrag: «Dit sangen tar deg». Med Petter Fiskum Myhr og Fartein Horgar
Litteratur | Musikk | Samtale

Musikkforedrag: «Dit sangen tar deg». Med Petter Fiskum Myhr og Fartein Horgar

Har du erfart at en sang har grepet deg så sterkt, at du ser noe du ellers ikke ville ha sett? Forstår noe du ellers ikke ville ha forstått? Føler noe du ellers ikke ville ha følt? Blitt glad i noen du ellers ikke ville ha blitt glad i?

En sang kan forandre et menneskeliv på tre minutter. En sang kan mobilisere massene til å reise seg og forandre samfunnet. «Det viktige er ikke hvor sangen kommer fra», sa Bob Dylan, «det virkelig viktige er hvor sangen tar deg.»

Forfatter Petter Fiskum Myhr, tidligere programsjef i NRK, direktør for Olavsfest og Rockheim, og forfatter av flere bøker om musikk og kultur, er en av dem som har fått livet for­and­ret av musikk. I hans nye bok, «Dit sangen tar deg», skriver han om hvordan sangen har maktet å endre både liv og samfunn.

Boka er en reise i musikkhistorien, fra barndomshjemmet til en av vår tids mest betydningsfulle sangskrivere, Bob Dylan, til stedene som har hatt betydning for hans liv og karriere, hele tiden med et blikk på hva sangene har betydd for enkeltmennesket, og de politiske bevegelsene.

Arrangementet denne kvelden på Litteraturhuset består både av samtale og musikk. Samtalen ledes av Fartein Horgar, og gjennom hele samtalen vil Petter Fiskum Myhr og Fartein Horgar sammen spille sanger som illustrerer ord og tekst.

Bli med på en musikalsk reise i selskap med Petter Fiskum Myhr, som spiller det søramerikanske strengeinstrumentet Quatro, den armenske fløyta Duduk og gitar. Og Fartein Horgar som spiller mandolin, slidegitar og banjo.

Dato

3. okt 2024

Tid

19:00 - 20:30

Pris

Kr200 / Kr100

Deltakere

Petter Fiskum Myhr - Fartein Horgar

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim