Seminar – Palestina; drømmen, håpet og realiteten
Kunnskap

Seminar – Palestina; drømmen, håpet og realiteten

28.mai i 2024 anerkjente Norge Palestina som stat. Krigen på Gaza, som startet etter angrep på sivile og militære israelere 7.oktober av militante palestinske grupperinger, sjokkerer og opprører hele verden!

Tusenvis av barn er drept i bombeangrepene fra Israel og like mange er blitt foreldreløse. Hele familier utslettes. Tallet på drepte og skadde er over 100 000 og ingen vet hvor mange som ligger igjen i ruiner og massegraver. Store deler av landet er i ruiner, og en hel befolkning er terrorisert og traumatisert.

Samtidig på Vestbredden, fortsetter den israelske okkupasjonsmakten sine angrep på sivile palestinere hvor hjem rives eller de fordrives, olivenlunder brennes, barn og voksne fengsles uten lov og dom, palestinere drepes uten noen konsekvenser og hverdagen er kneblet og kontrollert av Israel.

Dette er realiteten for palestinere! Hvordan er fred og eventuell sameksistens mulig med et slikt bakteppe? Hvilke muligheter finnes politisk, og ikke minst hos menneskene som bor der, til å leve side om side med like rettigheter og muligheter – som likeverdige?

Seminaret holdes på engelsk.

Ledes av Gerald Folkvord, politisk rådgiver i Amnesty/political advisor Amnesty
Mohamed Jabaly – filmskaper fra Gaza/film maker from Gaza
Sharaf DarZaid – danser og kunstner fra Ramallah/dancer and artist from Ramallah
Sidsel Wold – NRK korrespondent for Midt-Østen/NRK’s correspondent in the Middle East
Andrew Feinstein – tidligere ANC-politiker fra Sør-Afrika, aktivist og journalist/former ANC politician from South Africa, activist and journalist

 

 

Dato

2. sep 2024

Tid

18:00 - 20:00

Pris

*Gratis

Deltakere

Gerald Folkvord - Mohamed Jabaly - Sharaf DarZaid - Sidsel Wold - Andrew Feinstein

Arrangører

Transform
Amnesty Norge
Palestinakomiteen
Litteraturhuset i Trondheim

* Arrangementet er gratis, men av plasshensyn må dere reservere plass.