Litteratur | Kunnskap

Sissel Gran: Å lese Sigrid Undset med terapeutens blikk – en forbannelse og en berikelse!

En psykolog og parterapeut må alltid søke å utvide sitt terapeutiske repertoar, sin forståelse for menneskesinnets kompleksitet og sin relasjonelle kompetanse. En rik kilde til inspirasjon finner vi i skjønnlitteraturen. Mange romanforfattere har en nesten ubegripelig følsomhet når det kommer til å beskrive og forstå den menneskelige tilstand.

En slik forfatter er Sigrid Undset. Hun går tett og sanselig i nærkamp med grunntemaet kjærlighet, tar den hete forelskelsen, begjæret og erotikken på alvor. Samtidig er hun nådeløs i sin beskrivelse av skuffelsene mennesker påfører hverandre, de smertefulle parforholdstraumene og destruktiviteten i ekteskapelig stivsinn. I dette foredraget peiler Sissel Gran seg inn på trilogien Kristin Lavransdatter for å levendegjøre hvordan disse drivende kreftene i mennesket lever i oss, fra evighet til evighet.

Sissel Gran er psykolog, samlivsekspert og forfatter. Hun brenner for psykologisk folkeopplysning, og har vært avisskribent siden 1993. Sissel Gran skriver fast for Morgenbladet og VG. Hun har gitt ut flere bestselgere om parforhold: Kjærlighet i hastighetens tid (2005), Kjærlighetens tre porter (2007), Hekta (sammen med Nora Skaug) (2010), Det er slutt (2016) og Inni er vi alltid unge (2019).

Dato

7. mar 2024

Tid

18:00 - 19:30

Pris

Kr250 / Kr200

Deltakere

Sissel Gran

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim