Skogen – om trær, folk og 25.000 andre arter
Kunnskap | Litteratur

Skogen – om trær, folk og 25.000 andre arter

En del av Basta

Skogen er myldrende og magisk, rik på arter og myter, og løper som en barnålgrønn renningstråd gjennom hele vår historievev. Den er en del av identiteten vår.

Fremdeles er vi avhengige av skogens råvarer. Samtidig skal skogen også bevares som hjem for truet artsmangfold, som karbonlager og som et sted for inspirasjon og naturopplevelser. Hvordan forener vi disse to behovene? Hvordan har århundrer med hogst forandret det norske skoglandskapet? Og hva betyr disse endringene – for artene og for oss?

Bli med forsker Anne Sverdrup-Thygeson inn i skogdypet i dette underholdende foredraget om skogen, skogsartenes intrikate samspill og skogens betydning for vår historie og kultur.

Anne Sverdrup-Thygeson er en av Norges mest profilerte og entusiastiske formidlere av kunnskap om insekter og natur. Hun er professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås, der hun forsker og underviser i naturforvaltning og biomangfold. Hun mottok Bonnevieprisen i 2018 og Forskningsrådets formidlingspris i 2020. Tidligere har hun skrevet de kritikerroste bestselgerne Insektenes planet, Insektenes hemmeligheter og På naturens skuldre, som er oversatt til en rekke språk.

Tidligere i høst kom hun ut med boken «Skogen – om trær, folk og 25.000 andre arter», og høstet nok en gang glimrende anmeldelser!

Basta

Basta er festivalen som gjør deg litt smartere. En feiring av aktuell sakprosa – og tema som engasjerer. Festivalen arrangeres av Litteraturhuset i Trondheim og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Gå til festivalsiden

Dato

11. nov 2023

Tid

18:00 - 18:45

Pris

Kr120 / Kr70

Deltakere

Anne Sverdrup-Thygeson

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim