Sara Galbiati/Gyldendal norsk forlag
Theis Ørntoft: Vår tids kriseforståelse
Litteratur | Samtale

Theis Ørntoft: Vår tids kriseforståelse

Den prisbelønte danske forfatteren Theis Ørntoft kommer til Trondheim.

Allerede med debuten «Yeahsuiten» (2009) markerte Theis Ørntoft seg som en av de sterkeste stemmene for sin generasjon. Han har senere gitt ut samlingen «Dikt 2014» og romanen «Solar». I 2023 kom hans seneste roman «Jordisk», som nå er oversatt til norsk. «Jordisk» er nominert til en lang rekke priser, blant annet Nordisk råds litteraturpris 2024, som deles ut i Reykjavik høsten 2024.

«Jordisk» er en viktig slektsroman om mennesker, livet, samfunnet, naturen og jorden. Det er en fortelling om krise og undergang, men også om håp og kjærlighet! I boken blir vi kjent med tre søsken som gjenforenes i sin morfars begravelse. På hver deres måte strever de med å finne sine veier i livet. Samfunnet de lever i skildres som et privilegert sted, samtidig som en følelse av undergang murrer i bakgrunnen. Det er en historie om en familie i tre generasjoner, som på tvers av tid og rom er forbundet med hverandre, på måter de selv ikke er klar over.

Litteraturhuset har invitert Theis Ørntoft til en samtale med utgangspunkt i romanen «Jordisk», om hvordan man skriver om vår tids kriseforståelser, uten å synke ned i dem. Samtaleleder er journalist Anne Dorte Lunås, som vant den trønderske journalistprisen i år.

 

Dato

12. nov 2024

Tid

19:00 - 20:30

Pris

Kr150 / Kr100

Deltakere

Theis Ørntoft - Anne Dorte Lunås

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim