Ole Ekker/Lasse Berre/privat
Trøndersk matkultur – hva står igjen etter Bocuse d’Or?
Debatt

Trøndersk matkultur – hva står igjen etter Bocuse d’Or?

De siste åra har trøndersk matkultur opplevd et løft de færreste kunne ha forestilt seg for et par tiår siden. Det har kommet en ny stolthet forbundet med å produsere lokale matvarer av høy kvalitet, og alt fra oster til øltyper fra Trøndelag har vunnet internasjonale priser.

I Trondheim har vi fått flere Michelin-restauranter som gjør de lokale råvarene til mat i verdensklasse. Samtidig er vi vitner til andre og mer foruroligende tendenser. Flere av leverandørene har måttet legge inn årene fordi de ikke tjente penger. Flaggskipet Credo, med Heidi Bjerkan i spissen, la nettopp ned virksomheten i Trondheim og flyttet til Oslo. 19.-20. mars kommer selveste Bocuse d’Or til Trondheim. Er det kronen på verket, eller et varsel om vanskeligere tider? Har den trønderske matkulturen fått et løft for framtida, eller har vi bare fått luksusmat som forsvinner så snart nedgangstidene innhenter oss? Litteraturhuset i Trondheim inviterer til debatt.

I panelet har vi invitert Aslaug Rustad, daglig leder i Oi! Mat og drikke, statssekretær og tidligere fylkesordfører Tore O. Sandvik og kulturhistoriker og bonde Jon Fredrik Skauge.

Samtalen ledes av Øyvind-André Haram.

 

Dato

11. mar 2024

Tid

18:30 - 20:00

Pris

Kr50

Deltakere

Aslaug Rustad - Tore O. Sandvik - Jon Fredrik Skauge - Øyvind-André Haram

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim