Agnete Brun
Trump, Biden og slaget om USA – foredrag med Hans Olav Lahlum
Litteratur | Kunnskap

Trump, Biden og slaget om USA – foredrag med Hans Olav Lahlum

Presidentvalget i USA blir i særklasse verdens viktigste valg i 2024, og vil få stor betydning også for den videre utviklingen i Norge og andre land i Europa.

Det står klart at sittende president Joe Biden blir demokratenes kandidat og at ekspresident Donald Trump blir republikanernes kandidat – men hvem av de to som vinner valget står ifølge meningsmålingene helt åpent.

Historikeren Hans Olav Lahlum har i en årrekke kommentert valg i USA for TV 2 og hadde i 2020 et eget kurs på Universitetet i Oslo om presidentvalg i USA. Han har skrevet bøkene «Presidentene. Fra George Washington til Barack Obama» (2016) og «Trump, Biden og slaget om USA» (2020). I sitt foredrag om USAs presidenter fra 1914 til 2024 forteller Lahlum historien om USA og verdenssamfunnet på den lange veien fra 1. verdenskrig til vår egen tid. Han avslutter med å analysere hvordan USA anno 2024 er endt opp som et sterkt polarisert land med to historisk gamle presidentkandidater. Hans Olav Lahlum besøker nå Litteraturhuset i Trondheim med sitt foredrag om det kommende presidentvalget i USA.

Dato

27. apr 2024

Tid

13:00 - 14:30

Pris

Kr200 / Kr100

Deltakere

Hans Olav Lahlum

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim