Forlaget Press
Tyskland og den kompliserte etterkrigstiden. Harald Jähner i samtale med Helge Jordheim
Kunnskap | Samtale

Tyskland og den kompliserte etterkrigstiden. Harald Jähner i samtale med Helge Jordheim

SAMTALEN ER DESSVERRE AVLYST PÅ GRUNN AV SYKDOM!

Sjuende juni inviterer Litteraturhuset til en samtale mellom forfatterne og historikerne Harald Jähner og Helge Jordheim.

Samtalen tar utgangspunkt i Jähners nyutgitte bok på norsk, Etterpå, en prisbelønt og medrivende skildring av gjenoppbyggingen av Tyskland i tiden etter sommeren 1945.

Helge Jordheim utga i fjor boken Berlin, en kulturhistorisk vandring i den tyske hovedstaden, og et møte mellom disse to forfatterne, som representerer to generasjoner av tyske historikere, borger for en interessant dialog om det særegne i den tyske erfaringen.

Samtalen vil foregå på engelsk.

Harald Jähner (f. 1953) er æresdoktor ved Universität der Künste i Berlin, men har tidligere vært redaktør for Berliner Zeitung og kulturjournalist i The Berlin Times. Etterpå lå 48 uker på de tyske bestselgerlistene da den utkom i 2019, og mottok samme år Leipzig Book Fair Prize. Boka ble også kortlistet til The Baillie Gifford Prize for beste sakprosa.

Helge Jordheim (f. 1971) er dr.art. i tysk litteratur og arbeider ved Universitetet i Oslo. Han har utgitt en rekke bøker om 1700-tallets idé- og kulturhistorie, begrepshistorie og filologi.

 

Dato

7. jun 2024

Tid

19:00 - 20:30

Pris

Kr150 / Kr75

Deltakere

Harald Jähner - Helge Jordheim

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim