Algoritmene som styrer livene våre

For få tiår siden var datateknologien stengt inne i datamaskinene våre. Nå har algoritmene tatt over alle deler av samfunnet, og former selve landskapet vi beveger oss i. Alt vi gjør registreres av sensorer i gater og hus og nede i lommene våre. Systemene velger hva vi skal oppleve og kjøpe, og bestemmer hvordan vi kommuniserer.

Hvor redde skal vi være, og hva slags historisk veiskille er det vi står oppe i akkurat nå? Lever vi akkurat nå midt i tidenes største dugnad, er vi på en fest med ubudne gjester – eller er vi omgitt av demoner?

Bår Stenvik kom med boka «Det store spillet – Hvordan overleve i algoritmenes tidsalder» høsten 2020.

Forfatter Bår Stenvik møter Anne Siri K. Bekkelund fra Teknologirådet, førsteamanuensis ved NTNU Handelshøyskolen Arild Brandrud Næss og journalist Jenny Westrum-Rein til samtale.

Inngang: 100/50
Sted: DIGS Lille scene
Tid: 18:00 – 18:45
Kapasitet: 30

Bår Stenvik (f. 1976) er journalist og bor i Oslo. Han har gitt ut to prisbelønte bøker, Skitt (2011) og Dataspill (2011), og skriver artikler om alt fra litteratur og film til hjernedop og teknolog.

Anne Siri K. Bekkelund leder Teknologirådets prosjekter om fremtidens arbeidsliv og strategisk fremsynsanalyse. Hun er sivilingeniør fra NTNU og politisk økonom fra BI, og har erfaring fra både IT og politikk.

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger