Boklansering: Pernille Høegh – På visse betingelser

Romaner som handler om relasjonen mellom mor og barn har alltid vært i vinden, særlig de av det betente slaget. Disse fortellingene er ofte skrevet fra det voksne barn sitt perspektiv. Mor har ikke noe hun skulle ha sagt – det er vel ethvert barns rett å kritisere sine foreldre?

Med debutromanen På visse betingelser snur Pernille Høegh denne fortellingen på hodet:
Elin har blitt gjenstand for sin datters romanprosjekt som gikk ut på å bryte et tabu: å fortelle om barn som ikke elskes av mødrene sine. Da Elin leser romanen blir hun overrasket over Katrine sin brutale fremstilling. Hvordan kan de to ha så forskjellig syn på den samme oppveksten? Etter at Elin har blitt hengt ut i først sin datters roman og senere i media, beslutter hun å bryte med et enda større tabu: å fortelle historien til en mor som ikke elsker barnet sitt, fordi det er så vanskelig å elske henne på den ubetingete måten. Hva om barnet ikke vil ta imot moren sin kjærlighet, gjelder den ikke da?

På visse betingelser er en fortelling om fiksjonens ytterste konsekvenser. Hva som skjer når man utsetter ikke bare seg selv, men også andre for fiksjonenes grep. Hvordan skriftlig selvransakelse kan føre til grenseoverskridende adferd.

Pernille Høegh er født og oppvokst i Danmark. Hun bor i Trondheim hvor hun studerer master i litteraturvitenskap og arbeider som litteraturformidler. Hun har siden 2017 administrert Nordlitt.dk.

Vi møter Høegh i samtale med Siri Aurland Bredesen, litteraturviter og styremedlem i Litterært Kollektiv.

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Inngang: 50,-

Portrettfoto: Foto.olaussen.org

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger