Boklansering: Svein Hammer – Sosialdemokrati vs nyliberalisme

Svein Hammer kommer til Litteraturhuset for å snakke om sin nye bok Sosialdemokrati versus nyliberalisme, som tar for seg norsk styringskunst og samfunnsforming i perioden 1814 til 2020.

I boka belyses to kraftfulle prosjekter for forming av det moderne samfunnet. De to formingsprosjektene deler en vilje til å kna staten, økonomien, politikken, samfunnslivet og menneskene inn i distinkte former. I hver sine faser klarer de å sette preg på alle nivå og sektorer av samfunnet. Det er derfor nærliggende å bruke begrep­ene den sosialdemokratiske orden og den nyliberale orden til å be­­skrive de formasjonene som oppstår.

Slik skapes en fortelling om norsk samfunnsforming, som samtidig er en historie om nåtiden – der faglig analyse veves sammen med ønsket om å skape kritisk samtidsdebatt.

Svein Hammer er dr.polit i sosiologi, og jobber som freelance forfatter, skribent og foredragsholder. Han har også skrevet om boka her: https://sveinhammer.blog/2020/07/28/sosialdemokrati-vs-nyliberalisme/

Inngang: 50,-

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber de som ønsker plass på arrangementet om å kjøpe billetter på på forhånd.

Les om Litteraturhusets regler for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr-koronasituasjonen/

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger