Bør vi laste ned Smittestopp-appen?

Bør vi laste ned Smittestopp-appen?

Så langt har over 60 prosent av befolkningen lastet ned Smittestopp-appen fra Folkehelseinstituttet, ifølge en ny undersøkelse. Men mange har vært kritiske til den nye appen og er skeptiske til å laste den ned. Innvendingene dreier seg både om personvern og om manglende funksjonalitet, og at myndighetene krysser viktige prinsipielle grenser for overvåkning av landets borgere uten at en nødvendigvis oppnår det som er målet med appen, nemlig å forhindre smittespredning.

Hvor viktig er denne appen i kampen for smittespredning? Burde man ha valgt andre tekniske løsninger som ivaretar personvernet til den enkelte bedre? Er den viktig nok til at vi bør laste den ned?

Litteraturhuset i Trondheim har invitert Arild Faxvaag, professor i helseinformatikk ved NTNU, Tor Olav Grøtan, seniorforsker ved SINTEF Digital og fylkeslege Jan Vaage til Studio Litteraturhuset for å drøfte innvendingene mot appen. Samtalen ledes av Jo Skårderud.

Tidspunkt: Mandag 27. april 2020 kl. 19.
Samtalen strømmes direkte fra Litteraturhusets Facebook-side.

Arrangementet er gratis, men du kan støtte Litteraturhusets virksomhet ved å donere et valgfritt beløp via vår hjemmeside, eller via Vipps-nummer 105581.

 

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger