Cecilie Hellestveit – Om krigen i Jemen

Litteraturhuset har invitert forsker og forfatter Cecilie Hellestveit for å snakke om krigen i Jemen. Krigen i Jemen har pågått siden 2015, men det er få håp om fred. Hvorfor er det så vanskelig å skape fred i Jemen? Det er mange land som spiller en rolle i konflikten, også Norge bidrar med sitt gjennom eksport av våpen til De forente arabiske emirater til tross for at det forelå rapporter som konkluderte med at Emiratene deltok i en intervensjon i Jemen som begikk klare brudd på folkeretten.

Hellestveit har skrevet kritikerroste boken «Ulykkelige Arabia, verden etter Jemen». Hellestveit skal snakke med forfatter og filmskaper Dag Hoel.

Cecilie Hellestveit statsviter og jurist med doktorgrad om borgerkrig og folkerett.Hellestveit arbeider som konflikt- og folkerettsforsker ved Folkerettsinstituttet, og er spesialrådgiver ved Norges institusjon for menneskerettigheter. Hellestveit har arbeidet for FN i New York, Forsvaret, Norsk senter for menneskerettighetet, Norsk utenrikspolitisk institutt, Institutt for fredsforskning og International Law and Policy Institute. Hun arbeidet som observatør i Hebron i forbindelse med Oslo-avtalen.

Inngang: 75/50
Sted: Sellanraa
Arrangementet strømmes også fra Litteraturhusets Facebook-side
Tid: 19:30-21:00

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber publikum om å forhåndskjøpe billetter.

Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr…/

Anmeldelser:
https://www.aftenposten.no/…/bokanmeldelse-den-triste…

Foto: Erik Hannemann

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger