Da MeToo Kom Til Trøndelag

Samtale med Heidi Helene Sveen og Snorre Valen

Hvordan var det å være varsler i Giske-saken? Heidi Helene Sveen kommer med boka «Varslerne» våren 2023, om #metoo, seksuell trakassering og varsling, med utgangspunkt i en av norgeshistoriens mest omtalte varslersaker.

I boka forteller noen av varslerne i Arbeiderpartiet om hvordan de opplevde å være varsler før, under og etter varslingen. I det samme som varslene mot Trond Giske ble levert, mistet de all kontroll over sine egne historier. Herfra og ut var det noen andre som skulle forvalte deres fortellinger, og til slutt felle en dom over dem. I mediene ble sakene diskutert på måter det var umulig for varslerne å kjenne seg igjen i. De ble mistenkeliggjort og motivene for å varsle ble trukket i tvil. De stadige rapporteringene om seksuell trakassering viser at varslersaken i Arbeiderpartiet på ingen måte er unik.

Om panelet
Heidi Helene Sveen er forfatter og samfunnsviter. Sveen har blant annet skrevet bøkene «Såpass må du tåle. Sex krenkelser og offentlig debatt» (2016), «Det var ikke voldtekt. Ti menn forsvarer seg i retten» (2019).

Snorre Valen er redaktør for Trønderdebatt og tidligere stortingspolitiker for SV.

Dato: 12.11.22 Tid: 15.00
Sted: Rådhussalen
Inngang: 100/50 Festivalpass: 300 (https://litthustrd.hoopla.no/sales/event/festivalpassbasta) Dette arrangementet er en del av Basta. Sjekk dermedbasta.no for fullstendig program.

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger