Grunninntekt – Kalle Moene, Sven Egil Omdal, Ida Maria

Koronaepidemien har vist oss hvor sårbare vi er uten en trygg inntekt. Mange har mistet jobbene sine og mange står på bar bakke. I tillegg kommer at det vil ta lang tid før økonomien henter seg inn igjen. Spørsmålet om innføring av grunninntekt har derfor blitt enda mer aktuelt enn før.

Vi i BIEN Norge har nå hatt møter om grunninntekt i både øst- og vestlandet, men ennå ikke i midt Norge. Vi vil derfor ha et slikt møte i Kulturtorget på Litteraturhuset i Trondheim med den aktuelle krisen som bakgrunn den 10. oktober kl. 18.00-20.00.

Vi har invitert forfatteren og journalisten Sven Egil Omdal og professor i økonomi ved Økonomisk institutt ved UiO, Kalle Moene, til å holde innlegg før vi har en panelsamtale og åpner for salen. Med oss har vi også Ida Maria og Thomas Langvann, som vil gi et kulturelt bidrag. Hilde Opoku, spesialrådgiver for FNs- bærekraftsmål, leder møtet.

Ida Maria (født 13. juli 1984 på Nesna) er bosatt på Nesna kommune på Helgeland i Nordland. Hun brenner sterkt for miljøvern og ikke minst for at lokalsamfunnet på Nesna skal bestå. Ved siden av å være artist jobber hun som rådgiver innen oppvekst og kultur, og med talentutvikling blant ungdom innen alle kunstfelt i Rana Kommune.Hun har i over 15 år vært en aktiv artist og låtskriver.

Under hennes verdensturné mellom 2007-2010 ble hun vitne til finanskrisens innvirkning på både privatpersoner, bedrifter og storsamfunnet, særlig i Storbritannia og USA. Disse opplevelsene førte til at Ida Maria begynte å interessere seg for makroøkonomi. Hun begynte å søke etter svar på hvorfor samfunnsøkonomien hang sammen slik den gjorde. Denne forskningen førte til at hun i 2013 begynte å engasjere seg politisk i MDG, ble med og startet ett distriktsopprør i Norge, og dette er også bakgrunnen for hennes engasjement for borgerlønn.

I 2016 tok hun en avstikker fra rocken og ga ut et kritikerrost album med tittelen «Scandalize My Name», som er basert på 150 år gamle afroamerikanske spirituals og protestsanger fra borgerrettighets opprøret i USA på 60-tallet.

Thomas Langvann har en bakgrunn fra norsk hiphop, jazz, rock, soul og reggae. Han startet sin musikalske karriere som keyboardist i det nordnorske rockebandet Amon Rah.

Han gikk videre til å være fast medlem i afro-reggae bandet til Charles Mena – Ras Nas, har vært med i flere hiphop konstellasjoner som Joddski (Tungtvann) og Admiral P, og har spilt med flere norske Soul artister som Sisi og Nosizwe Baqwa.

Han er fast medlem i Nordlands ska-kollektiv QueDuhSka, og har under det siste året i samarbeid med Ida Maria utfordret sjangre og eksperimentert med ett konsept som de har valgt å kalle geriljajazz, men som egentlig er deres favorittlåter i en ny vri.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibibliotek (inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate)

Inngang: 150 (ordinær)/75 (student/lav inntekt)
Billetter her: https://litthustrd.hoopla.no/sales/116065666

Arrangør: BIEN Norge

Grunninntekt – et spørsmål om en trygg fremtid:
https://www.facebook.com/notes/bien-norge/grunninntekt-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-en-trygg-fremtid/10157751269466743/

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn.
Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr-koronasituasjonen/

 

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger