Ingrid Storholmen og Arild Vange: Uroens bøker

Dette er et innslag i serien «Grenser». Se hele programmet, og les mer om serien her.

Den portugisiske forfatteren Fernando Pessoa er særlig kjent for «Uroens bok», der han skildrer storheten i et enkelt hverdagsliv. Med utgangspunkt i Pessoa og hans verk samtaler Ingrid Storholmen og Arild Vange om jegets grenser og sjangergrenser. Storholmen tar for seg Pessoas biografi og «Uroens bok» og knytter an til sin egen siste roman «Støvberar». Vange forteller om Pessoas betydning for de sjangerutprøvende bøkene «improvisasjon person» og «Livet i luftene. Fortelling. Sang». Det blir også opplesning fra forfatternes bøker.

Ingrid Storholmen debuterte i 2001 med Krypskyttarloven, har deretter skrevet flere diktsamlinger. Av romaner er hun kjent for Tsjernobylfortellinger (2009), Her lå Tirpitz (2014) og Støvberar (2020). Storholmen er blitt tildelt Sultprisen, Bohandlernes forfatterstipend og Tanums kvinnestipend.

Arild Vange debuterte i 1990 med romanen Ene og alene og har dessuten skrevet åtte diktsamlinger, blant annet improvisasjon person (2013), og prosaboka Livet i luftene. Fortelling. Sang (2018), som han fikk NTNUs litteraturpris for. Vange er også kjent som gjendikter og oversetter.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 19:00-20:30. Dørene åpner kl. 18.30.
Inngang: 100/75

På grunn av smittevernhensyn er det begrenset med plasser. Vi ber publikum om å forhåndskjøpe billetter.

Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr…/

Bildet viser Ingrid Storholmen (foto: Merete Haseth) og Arild Vange (foto: Anne-Line Bakken).

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger