Jostein Gaarder: Selvets grenser

Dette er et innslag i serien «Grenser». Se hele programmet, og les mer om serien her.

Er jeg bare «meg selv»? Eller har jeg en dypere identitet å falle tilbake på? Kan jeg klare å identifisere meg med menneskehetens og denne planetens ve og vel også lenge etter at min egen livsreise er over? Akkurat nå spiller vi hasard med vår egen identitet, med mye av dybden i oss selv. Når vi reduserer planetens sunnhet og mangfold, da reduserer vi oss selv.

Dette er spørsmål som opptar Jostein Gaarder i hans siste bok Det er vi som er her nå. En livsfilosofi. Forfatteren leser fra boka og samtaler med Per Bjørn Foros. 

Jostein Gaarder fikk sitt gjennombrudd som forfatter med Kabalmysteriet i 1990, som pekte fram mot seinere utgivelser som Sofies verden – solgt i 50 millioner eksemplarer – JulemysterietI et speil, i en gåteVita brevisSirkusdirektørens datter og Appelsinpiken. Også kjent for sin faglitterære produksjon, knyttet til religiøse, etiske og filosofiske temaer, men ikke minst for et sterkt engasjement for miljø og menneskerettigheter. Stiftet i 1997 Sofieprisen sammen med sin kone Siri Dannevig. Har selv mottatt en rekke litterære priser.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 19:00-21:00
Inngang: 150/100

Foto: Celina Øier

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger