Kim Småge 75 År – Trondheim Litteraturfest

Kim Småge, den originale krimdronningen, fyller 75 år i 2020, og vi feirer med et dobbeltarrangement under Trondheim litteraturfest. Småge vil åpne lørdagen på festivalen med foredraget “Kims krim – Trondheim som åsted”, før hun setter seg ned for bli intervjuet om forfatterskapet av forfatterkollega Toril Brekke.

Kim Småge slo gjennom i 1983 med Nattdykk, som hun ble tildelt Rivertonprisen for. Mange krimbøker har fulgt denne, ikke minst de syv bøkene med Anne-kin Halvorsen som hovedperson. Småge har også gitt ut ungdomsromanen Interrail (1989), samt oppvekst- og miljøskildringen Koksbiter og trollsplint (1999). Hennes foreløpig siste roman er Dameroman m/menn fra 2016. Toril Brekke, som vil intervjue Kim Småge, debuterte som forfatter i 1976. Hun er kanskje mest kjent for sine historiske romaner, og er for tiden aktuelle med Klangen av frihet, den siste boka i hennes oppvekst-trilogi fra Oslo.

Sted: Rådhussalen, Trondheim folkebibliotek

Inngang: 100/50

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber publikum om å forhåndskjøpe billetter. Lenke til billetter: https://litthustrd.hoopla.no/sales/1454073731

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger