Kjell Olden: Ung idealisme i møte med en vanskelig krig

Litteraturhuset inviterer til lansering av Kjell Olden sin bok Minerydding.

Ein ung, idealistisk student vervar seg til FNs fredsstyrkar i
Libanon. Han vil gjera ein forskjell. Men det betyr at han må reise frå ho der heime, kjærasten Sara. Vi følger livet hans som soldat under oppdrag og på reiser i Midt-Austen, men óg tilbake i Noreg fleire år seinare, der han slit med seinskadane av krigserfaringane. Langt frå framande kulturar og krigshendingar har han saman med hunden sin søkt tilflukt på familiehytta, som han jobbar med å oppgradere, eit prosjekt han i sin tid lovde Sara å fullføre. Minerydding er ein roman om krig og kjærleik som viser at ønsket om å gjera verda betre, kan gjera livet til eit mareritt for menneska som prøver, og for dei som ventar på dei.

Noreg har over 100 000 veteranar. Kjell Olden (f. 1952 i Trondheim) er selv Libanon-veteran. Nå er han aktuell med debutromanen Minerydding. 23. mars møter han Hilde Husby Christensen til ein samtale om boka og norske veteranars erfaringer før, under og etter krigføring i framande land.

I tillegg til samtale blir det også musikalsk innslag med AstridKvartett. AstridKvartett krysser ulike sjangre med både egenkomponert og tradisjonelt materiale fra ulike himmelstrøk. De er innom både tradisjonell, klassisk-arabisk musikk samt rolig jazz og viser.

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 19.

Inngang: 50,-

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger