Lena Lindgren: Sansenes marked

Dette er et innslag i serien «Grenser». Se hele programmet, og les mer om serien her.

Hvorfor blir folk så krigerske i sosiale medier? Hvorfor ser rosabloggerne ut som kloninger av hverandre? Hvorfor har konspirasjonsteorier så stor appell? Hvorfor har Silicon Valleys selskaper blitt verdens rikeste på ett tiår, når så mye på nettet er «gratis»?

I 2019 dro Lena Lindgren til Silicon Valley for å intervjue Facebooks Mark Zuckerberg om hans planer for telepati. Det skulle bli begynnelsen på et undersøkende essay om hvordan medieteknologien har invadert oss, samfunnsmessig, psykologisk og eksistensielt. I boka «Ekko. Et essay om algoritmer og begjær» ser hun vår samtid gjennom myten om den greske nymfen Ekko, hun som snakket så mye at hun til slutt bare kunne gjenta andre. Ekkos store kjærlighet ble Narcissus, han som forelsket seg i seg selv og døde av det. Boka «Ekko» trekker opp grensene for oppmerksomhetsøkonomien: På 2000-tallet må vi hevde retten til vårt eget sanseapparat.

Vi møter Lena Lindgren i samtale med Per Bjørn Foros, tidligere førsteamanuensis i pedagogikk og miljøfag ved Høgskolen i Sør-Trøndelag og initiativtaker til serien «Grenser».

Lena Lindgren (f. 1969) er forfatter. Til daglig er hun journalist og kommentator i Morgenbladets avdeling «Idéer».

Inngang: 150/100

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber publikum om å forhåndskjøpe billetter.

Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr…/

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger