Linn Ullmann: Jente, 1983

Linn Ullmanns nye bok tar opp tråden fra «De urolige», som i en scene skildrer et kort møte mellom en tenåringsjente og en 44 år gammel mann. I «Jente, 1983» er møtet mellom de to gjort til romanens sentrum.

Paris, en vinternatt i 1983. En 16 år gammel jente har gått seg vill i de ukjente gatene. På en lapp har hun adressen til den tretti år eldre motefotografen A. 

Nesten fire tiår senere møter vi jeg-personen i Oslo, hvor hun gjennom lag på lag med minner og glemsel forsøker å forstå det som skjedde, og den unge jenta hun en gang var.

Med den sjangeroverskridende romanen “Jente, 1983” befester Linn Ullmann sin posisjon som en av de mest markante stemmene i nyere skandinavisk litteratur. Vi møter Ullmann i samtale med litteraturviteren Kaja Schjerven Mollerin.

Linn Ullmann er journalist og forfatter. Hun debuterte i 1998 med romanen «Før du sovner» og har til sammen utgitt sju romaner. Hun har mottatt en rekke priser, bl.a. Gullpennen for sitt journalistiske virke og Amalie Skram-prisen og Doblougprisen for sitt samlede forfatterskap. For sin forrige roman, De urolige (2015), mottok hun P2-lytternes romanpris og ble nominert til Kritikerprisen og Nordisk råds litteraturpris. 

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 19:00-21:00
Inngang: 150/100

Foto: Kristin Svanæs-Soot

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger