Masud Gharahkhani – Norge I Mitt Hjerte: Fra Flyktning Til Stortingspresident

I høst lanseres stortingspresident Masud Gharahkhanis bok Norge i mitt hjerte. 2. november kommer Gharahkhani til Litteraturhuset for å snakke om boka.

Som femåring flyktet Masud Gharahkhani med familien fra krig i Iran til asylmottak i Norge. I dag er han den nest høyest rangerte etter Kongen. Boka Norge i mitt hjerte er hans egen, personlige historie, som samtidig er en historie om landet vårt.

Etter å ha flyktet fra Teherean, endte Gharahkhani og familien i bygda Skotselv ved Drammen. Her ble de tatt imot av naboer som brydde seg. Men i bygda fantes det også nynazister.

Gharahkhani fant etterhvert veien til AUF. Han gjorde kometkarriere i lokalpolitikken, ble valgt inn på Stortinget og ledet Arbeiderpartiets innvandringspolitiske utvalg. Som stortingspresident står han i spissen for ryddejobben som skal gjenreise tilliten til våre folkevalgte etter flere skandaler.
Fortsatt møter Masud Gharahkhani hets fra høyreekstremister. I boka hyller han det Norge som ga ham mulighetene, det demokratiet han er satt til å fremme og det mangfoldet han nå er blitt vårt fremste symbol for.

Vi møter stortingspresidenten i samtale med Sæba Bajohgli, som er journalist i Adresseavisen og selv har bakgrunn fra Iran.

Masud Gharahkhani (f. 1982) er Norges stortingspresident. Han representerer Arbeiderpartiet på Stortinget og har tidligere vært gruppeleder for partiet i Drammen bystyre. Han har vært ordførerkandidat og ledet Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg, som leverte sin innstilling høsten 2018.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 20:00-21:15. Dørene åpner kl. 19:30.
Inngang: 150/100

Foto: Ellen Lorentzen

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger