Men er det bra? Litteraturhusets kritiske panel

I høst gir både Vigdis Hjorth og Per Petterson ut romaner hvor de undersøker hva som skjer når vår selvforståelse rokkes ved.

Menn i min situasjon skildrer Petterson livet til Arvid Jansen etter skilsmissen, men på tross av at temaet ikke er nytt har anmelderne fra flere hold bekreftet at denne romanen ikke på noe vis virker repetitiv.

Lærerinnens sang handler om Lotte Bøk, foreleser i dramatikk på skuespillerlinja ved Kunsthøgskolen. I forbindelse med en av kunstelevenes prosjekter blir hun filmet både i, og utenfor undervisningssituasjonen – og filmens utenfrablikk utfordrer hennes selvforståelse.

«Men er det bra?» er Litteraturhuset i Trondheim og NTNUs litteraturkritiske panel hvor kritikere og litteraturvitere ser på aktuelle utgivelser.

Det vil også være en runde med kritisk blikk på sakprosabøker i forbindelse med utdelingen av NTNUs litteraturpris under Fakta F, sakprosafestivalen i Trondheim 2. november. Panelet den 19. november vil bestå av Frode Lerum Boasson, Ingvild Hagen Kjørholt, Christopher Messelt og Tatjana Kielland Samoilow.

Inngang: 50,-/gratis for studenter og ansatte ved Institutt for språk og litteratur. Billetter/gratisbilletter kan tas ut via Hoopla.

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger