Men er det bra: Litteraturhusets kritiske panel

Det har lenge blitt hevdet at barn og barsel ikke har sin fortjente plass i litteraturen – men i høst kan du fylle på i bokhylla med verk som tar for seg nettopp morserfaring, barseltid og de endringene som skjer idet nytt liv finner sin vei ut i verden.

I årets første «Men er det bra» vil nettopp tre utgivelser som kretser om barnet settes under lupen: Mikkel Bugges Du er ny, Kjersti Annesdatter Skomsvolds Barnet og Monica Isakstuens Rase. I Mikkel Bugges roman møter vi en kvinne som blir gravid med en mann hun nettopp har møtt, og Du er ny kretser om tiden like før og etter en fødsel. Barnet av Kjersti Annesdatter Skomsvold er en realistisk kjærlighetsroman, skrevet av en mor til sitt nyfødte barn. Rase av Monica Isakstuen tar for sin side for seg det ukontrollerbare sinnet hovedpersonen kan bli offer for i omgang med barn og mann, og de utfordringene det å oppdra småbarn kan bringe.

«Men er det bra» er Litteraturhuset i Trondheim og NTNUs litteraturkritiske panel. To ganger i semesteret vil panelet samle kritikere og litteraturvitere for å se på aktuelle utgivelser. Første runde vil finne sted mandag 1. oktober på SELLANRAA på Litteraturhuset i Trondheim.

Panelet vil bestå av Frode Lerum Boasson, Siv Gøril Brandtzæg, Silje Warberg og Hanna Malene Lindberg.

Inngang: 50,-/gratis for studenter og ansatte ved Institutt for språk og litteratur. Billetter/gratisbilletter kan tas ut via Hoopla.

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger