Men er det bra? Litteraturhusets kritiske panel leser debutanter

Hvert år får vi over 30 nye skjønnlitterære forfattere her til lands, og i årets første kritiske panel undersøkes 4 av disse: 

Sofus Grenis «Langs det utslåtte håret», Line Marie Halås’ «Randhav», Kaja Kvernbakkens «Lukta av klor» og Nora Lindblads «Hold heisen». Flere av debutantene har bakgrunn fra forskjellige norske forfatterutdanninger – og den 25. februar undersøker vi om dette gir god litteratur.

Sofus Greni tar en mastergrad i allmenn litteraturvitenskap ved UiO, har gått Forfatterstudiet i Bø og vært litteraturredaktør i studenttidsskriftene Bøygen og Lasso. «Langs det utslåtte håret» foregår i landet mellom sjalusi og kjærlighet. 

Lina-Marie Halås har en bachelorgrad i nordisk språk og litteratur fra UiO og er tidligere student ved forfatterstudiet i Bø og UiT. «Randhav» utforsker minner, og hvordan fortid og nåtid kan eksistere parallelt. 

Kaja Kvernbakken har jobbet som forlagsredaktør og oversetter, vært redaksjonsmedlem i tidsskriftet Utflukt og gått på forfatterstudiet i Bø. «Lukta av klor» er en roman om svømmetalentet Mina, og hvordan treningen og disiplineringen blir en måte å beherske verden på . 

Nora Lindblad går grunnskolelærer master ved HVL i Sogndal og debuterer med novellesamlingen «Hold heisen», som tematiserer kontrasten mellom en tilsynelatende enorm selvtillit og manglende evne til å ta vare på seg selv som preger unge voksne i dag. 

«Men er det bra?» er Litteraturhuset i Trondheim og NTNUs litteraturkritiske panel hvor kritikere og litteraturvitere ser på aktuelle utgivelser.

Inngang: 50,-/gratis for studenter og ansatte ved Institutt for språk og litteratur. Billetter/gratisbilletter kan tas ut via Hoopla.  

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger