Men er det bra? –Novellespesial!

I 2019 fikk flere novellesamlinger positiv oppmerksomhet, men fortsatt lever myten om «novellen som stebarnet i litteraturen» i beste velgående. Er det slik? Og hva utgjør en god novelle? Er novellen mindre appellerende enn annen skjønnlitteratur? Bør vi lese flere noveller? Alt dette kan du få svar på i årets første «Men er det bra?», hvor vi inviterer til novellespesial!

Novellesamlingene som skal settes på kartet denne kvelden er:

«Efter Solen» av Jonas Eika:
Tilhørighet og fellesskap er tematiske stikkord for Eikas skarpe sci-fi inspirerte novellesamling «Efter Solen». Eika mottok Nordisk råds litteraturpris i 2019 for novellesamlingen, og er allerede i ferd med å etablere seg i det øverste sjiktet av nordiske forfatterstemmer.

«Hvor lenge varer vi?» av Mari Andreassen:
Andreassen debuterte med novellesamlingen «Hvor lenge varer vi?» I 2019. Glitrende prosa og uvanlig god dramaturgi la til rette for en nominasjon til Brageprisen 2019.

«Ein gong var dei ulvar» av Therese Tungen:
Tungen debuterte i 2017 med novellesamlingen «Ein gong var dei ulvar». Boken fikk strålende mottakelser og ble nominert til Ungdommens kritikerpris. Dette er stor litteratur full av uro og eksistensielt trykk.

«Hardanger» av Marit Eikemo:
Marit Eikemo har imponert kritikere og publikum med sine bøker og i 2019 debuterte hun som novelleforfatter med «Hardanger».
Dette er en lokalt forankret novellesamling med samfunnskritisk og satirisk snert.

«Men er det bra» er Litteraturhuset kritiske panel. To ganger i semesteret vil panelet samle kritikere og litteraturvitere for å se på aktuelle utgivelser. Første runde vil finne sted 18. mars på Litteraturhuset i Trondheim.

Panelet vil bestå av Frode Lerum Boasson, Gerd Karin Omdal, John Brumo og Silje Haugen Warberg.

Inngang: 50,-/gratis for studenter og ansatte ved Institutt for språk og litteratur.
Billetter/gratisbilletter kan tas ut via Hoopla.

Grafikk: Åshild Lunestad

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger