Migrasjonslitteraturuka – Åpningsforedrag og poesikveld

Litteraturhuset i Trondheim har gleden av å arrangere migrasjonslitteraturuka! Festivalen går av stabelen i perioden 19. og 25. september 2020. Temaet åpner for undersøkelse av migrasjonslitteratur i ulike genrer og disipliner, for å bedre forstå utfordringer og bidrag migranter har til norsk kultur og litteratur. Vi har lyst til å se nærmere på inkluderings- og migrasjonskontekster både i teori og praksis.

I løpet av uka blir det debatt, paneldiskusjoner, foredrag, poesikveld og presentasjoner. Vi har invitert forfattere, eksperter, journalister, kunstnere og akademikere til å dele sine erfaringer, sin kunnskap og sine historier, slik at vi kan høre om og bedre forstå migrasjonslitteraturens narrativ.

Litteraturhuset i Trondheim utviklet i 2018 prosjektet Litteratur for inkludering, som har blitt en kjent mangfolds- og samarbeidsplattform i byen og som har arrangert over 100 arrangementer på ulike språk og med fokus på inkludering i samfunnet. Blant annet vi har arrangert spanske, arabiske og eritreiske litteraturfestivaler, temauker og enkeltarrangementer som dekker mer enn 10 språk og 15 ulike land. Vi samarbeider med flere organisasjoner og lokale samfunnsforeninger for å bygge et mer inkluderende samfunn hvor alle kan feire sine verdier og lære av hverandre.

Migrasjonslitteraturuka 2020 arrangeres av Litteratur for inkludering – Litteraturhuset i Trondheim, i samarbeid med Trondheim friby, Hanna Musiol, Associate Professor of English, Department of Language and Literature at NTNU og Stella Mililli’s project (YA Refugee Literature:Developing Sustainable Literacy in the EFL Classroom  at NTNU).

Gratis inngang. Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber de som ønsker plass på arrangementet om å ta ut gratisbilletter på forhånd.

Les om Litteraturhusets regler for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr-koronasituasjonen/

 

Program 19.-25. september:

Lørdag 19.09:  Åpningsforedrag og poesikveld

Tirsdag 22.09: Transmedia-litteratur

Onsdag 23.09: YA Refugee Literature: Developing Sustainable Literacy in the EFL Classroom

Torsdag 24.09: Migrasjonskunst, inkludering og utfordringer

Fredag 25. 09: Migrasjonslitteraturuka: Tekst, forfatterskap og oversettelse

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger