Møt Juan Gabriel Vásquez, Colombias nye store forteller

Hvordan er det å leve og skrive i en voldelig virkelighet? Og hvor går grensen mellom bok og levet liv?

Noen av svarene finner vi hos Juan Gabriel Vásquez (1973). Forfatteren er av flere kritikere utropt til et av de største talentene i nyere latinamerikansk litteratur. I sine romaner kombinerer han den gode fortellingen og mystiske romankarakterer med samtidshistorie fra hjemlandet Colombia.

I vårt møte blir vi kjent med dette spennende forfatterskapet. Vi leser utdrag fra romanene og får høre hvordan narkosmugling og politisk vold har preget forfatterskapet, og hvordan forfatterens egen historie veves inn i hans litterære univers. Samtalen ledes av Alissa Vik og Anne Karine KIeveland, NTNUs spesialister på latinamerikansk litteratur og kulturkunnskap.

Arrangementet holdes på engelsk.

Om forfatteren

Juan Gabriel Vásquez (Bogotá, 1973) er utdannet jurist fra Colombia, og har doktorgradsstudier i latinamerikansk litteratur fra Paris. I tillegg til forfattervirket har han jobbet som journalist og oversetter. Forfatteren har skrevet både noveller, essays, og en biografi om Joseph Conrad, men det er romanene som har fått best mottakelse hos publikum og plassert ham blant de mest betydningsfulle stemmene i dagens latinamerikanske litteratur.

Romanene Lyden av ting som faller og Ruinens form er oversatt til norsk av Christian Rugstad.

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.
Inngang: 150/100/gratis for studenter ved ISL. Billetter/gratisbilletter kan tas ut her.

Foto: Mélanie Morand/Opale

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger