Når ulven kommer: Skam

Skam er noe universelt vi til og med kan se hos dyr i dag. Vi mennesker er i bunn flokkdyr, og går vi rundt med en følelse av at vi ikke passer inn, eller er god nok kan dette være en veldig truende følelse. En skamfølelse peker på at noe med oss er feil. Noen kjenner skam når det kommer til egen kropp og kan hemmes i nære relasjoner med andre. Vi kan kjenne på en skam rundt følelser vi har, men føler vi ikke burde, som feks sjalusi eller misunnelse. Det kan prege livene våre på forskjellige vis. Hans Andreas og Svein tar opp dette og inviterer med til samtale på livestream.

Når ulven kommer er et konsept av psykologspesialistene Hans Andreas Knutsen og Svein Øverland. Ulven i denne sammenheng er de vansker og utfordringer rundt vår psykiske helse vi alle kan oppleve. Det kan være alt fra å føle seg litt sårbar til alvorlige psykiske vansker. I hvert møte adresserer de forskjellige temaer som er ønsket av publikum på en lun og forståelig måte. De vil gi en innføring i forskjellige deler av sinnet, men ønsker også å hjelpe med mer konkrete redskaper og strategier slik at man selv kan mestre og ha styringen på sine utfordringer.

Samtalen strømmes direkte fra Litteraturhusets Facebook-side.

Arrangementet er gratis, men du kan støtte Litteraturhusets virksomhet ved å donere et valgfritt beløp via vår hjemmeside, eller via Vipps-nummer 105581.

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger