Nynazister blant oss – På innsiden av den nye høyreekstremismen

I dagens Norden er ikke den organiserte høyreekstremismen bare blodig. Den er også en del av storpolitikk og kommunestyrer, folkelige Facebook-grupper og lokalsamfunn med barnehager, lærere med voldsalarm, samlinger i folkets hus, politifolk i villrede og Donald Trumps tastaturkrigere. Nazister er hemmelige narkomane, partipolitikere er hemmelige nazister.

Noen av dagens nynazister var bare 12-14 år gamle 22. juli 2011. Hva var det med dagene og årene etterpå som overbeviste dem om terroristenes ideologi? Hva er det de blir enige om i internetts mørkeste fora i 2020? Dette er det første detaljerte innblikket i moderne rekruttering til Hitlers ideer på tvers av de nordiske landene – og i hvem det egentlig er som skjuler seg bak skjold, faner og falske nettidentiteter?

HARALD KLUNGTVEIT er redaktør i Filter Nyheter. Tidligere har han jobbet som nyhetsjournalist i Dagbladet og Adresseavisen. Klungtveit skal etter et foredrag ha en samtale med Hilde Husby Christensen.

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate.

Inngang: 100/50

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber de som ønsker plass på arrangementet om å kjøpe billetter på på forhånd.

Les om Litteraturhusets regler for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr-koronasituasjonen/

Foto: Peter Isotalo – Eget arbete, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2349995

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger