Peder Kjøs og Heidi-Anett Haugen: Begjæret i litteraturen

Peder Kjøs er først og fremst kjent som psykolog. Men for Litteraturhusets publikum er han også kjent som mangeårig samtalepartner for skjønnlitterære forfattere. Nå har han selv debutert som forfatter, med boksingelen «Narrative eller biologiske nødvendigheter», hvor vi følger en mann og hans vei inn i en utroskapsaffære. Historien rommer ikke bare det seksuelle møtet mellom en kvinne og en mann, men også refleksjoner rundt mannsrollen, begjær og patriarkatets seksuelle krampetrekninger.

Heidi-Anett Haugen er både billedkunstner og forfatter, og debuterte som romanforfatter i fjor med den erotiske «Kuk og hjarta». Hovedpersonen i romanen er omgitt av feminisme, kunst og falloser, men lar seg drive inn i altoppslukende relasjoner.

Både Kjøs og Haugen forbinder sterkt erotiske skildringer med grunnleggende spørsmål om kjønnsroller, begjær og kjærlighet. Hvem er vi oppe i alt dette, og hva kan litteraturen gi oss som psykologien ikke kan, i forsøket på å forstå oss selv oppe i det drivende erotiske begjæret?

Litteraturhuset i Trondheim har invitert de to forfatterne til samtale med psykiater Solveig Klæbo Reitan.

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Inngang: 150/100

Foto av Peder Kjøs: Kagge Forlag, foto av Heidi-Anett Haugen: Flamme Forlag

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger