Peder Kjøs om fenomenet Jordan Peterson

Parallelt med Kjøs’ suksess og Dr. Phils fallende stjernestatus har en bølge av unge mennesker verden over kastet seg over selvhjelpsfenomenet Jordan Peterson.  Unge gutter i hopetall kommer “krypende ut av selvutslettende apati” på mørke gutterom for å rette opp ryggraden og ta medansvar i familie, samfunn og hjem. På kort tid har den canadiske Harvard-professoren Jordan Peterson blitt både verdens mest kjente intellektuelle og verdens mest omtalte psykolog, ifølge The New York Times.

Vi har invitert Kjøs til samtale om den kontroversielle professorens mye omtalte 12 leveregler og hans brokete vei til berømmelse og “beryktelse”. Peterson tordner mot tidens politiske korrekthet, politiske ytterpunkter og dyrking av rettigheter uten personlig ansvar. Livsstilsguruen Peterson baserer sine teorier på blant annet Carl Jung og utgjør selv  en betydelig andel av internettfenomenet kalt “ The intelectual dark web”. Professoren har av sine motstandere blitt beskyldt for å henvende seg til “Alt-right” bevegelsen og en av hans tidligere kolleger har omtalt Petersons retning og innflytelse som “farlig”. Journalister ute og hjemme frykter og hyller den verdensberømte professoren om hverandre.

Peder Kjøs, forfatter og spesialist i voksenpsykologi, ble raskt mediakjendis og “rikspsykolog” da det populære programmet “Jeg mot meg” ble sendt på NRK TV. En gruppe ungdommer utleverte seg selv gjennom personlige vitnesbyrd og gruppesamtaler og satte slik unge menneskers psykiske helse på agendaen.

Kulturprodusent Torstein Holen leder samtalen.

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Inngang: 100,-

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger