Per Petterson: Rapport fra en urolig sjel

Dette er et innslag i serien «Grenser». Se hele programmet, og les mer om serien her.

Per Pettersons siste bok bærer tittelen Mitt Abruzzo. Journal 29.1- 18.7.2021. Abruzzo er en region i Italia, og tidsrommet refererer til en periode med skrivetørke som forfatteren fyller med nedtegnelser fra hverdagen – om livet i Høland (hans Abruzzo) og arbeidet på småbruket, trær som må felles, omsorg for den elskede røde jeepen og arbeidet i skrivehytta. Men beretningen strekker seg langt ut over det trivielle. Petterson har alltid noe å fortelle om livet i seg selv, slik også denne gangen – når han vever inn tanker om barndom og oppvekst, nærhet og vennskap, sårbarhet og trass, muligheter og avmakt, forsoning med seg selv og andre.

Per Petterson er en av våre mest leste forfattere, både i inn- og utland. Særlig er han kjent for bøkene om Arvid Jansen, men aller mest for Ut og stjæle hester, som også resulterte i en prisbelønt film, tildelt Amandaprisen i 2019. Han er oversatt til over femti språk og blitt tildelt en rekke litterære priser, som Brageprisen, Nordisk råds litteraturpris, Bokhandlerprisen og Independent Foreign Fiction Prize. I 2007 mottok han som første norske forfatter The International IMPAC Dublin Literary Award, i konkurranse med verdens mest anerkjente forfattere.

Vi møter Per Petterson i samtale med Per Bjørn Foros, tidligere førsteamanuensis ved Høgskolen i Sør-Trøndelag og initiativtaker til serien «Grenser».

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 19:00-21:00
Inngang: 150/100

Foto: Baard Henriksen

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger