Petter Fergestad – mellom vitenskap og myter

Petter Fergestad er i høst aktuell med boka Indras nett. Sammen med debutantsuksessen Armageddon-algoritmen og Og himmelens krefter skal rokkes utgjør boka Fergestads Ypsilon-trilogi. Bøkene tar opp aktuelle temaer som klimautvikling, fattigdomsproblemet og utenforskap.

Ved hjelp av kunstig intelligens forespeiler vitenskapen oss evig liv innen midten av dette århundret, og tråkker dermed inn på religionens tradisjonelle arena. Indras nett er en spenningsroman som opererer i gråsonen mellom vitenskap og religion. Boka tar også opp andre utfordringer kunstig intelligens stiller oss overfor, diskret plassert under overflaten i en ytre dramatisk handling.

Vi møter Petter Fergestad i samtale med Mari Fiskum. Samtalen vil ha en vitenskapelig, etisk og filosofisk tilnærming, og ta opp aktuelle temaer fra bøkene. Innspill, spørsmål og tanker fra tilhørerne er hjertelig velkomne.

Det blir boksalg og signering.

Petter Fergestad er dr.techn i elektroteknikk fra NTNU. Han har arbeidet med forskning, utvikling og bedriftsledelse. Fergestad debuterte som forfatter som 78-åring.

Mari Fiskum er adjunkt med tilleggsutdanning og har undervist i videregående skole i over tretti år. Hun har vært pilotleser for Petter Fergestads bøker.

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Inngang: 50,-

Foto: Bjørg Hexeberg

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger